Voorbereiding systeemopstellingen

voorbereiding-opstelling-informatie-zoekenOm een systeemopstelling te kunnen doen, heb ik informatie nodig over het systeem dat je wilt opstellen.

Het eerste systeem waar je toe behoort, is je familie: het gezin waar je in geboren bent, het gezin van je beide ouders, grootouders of eventueel nog verder terug.
Als je vraag zich op je eigen relatie concentreert, kan het ook van belang zijn om gegevens over de familie van je partner te verzamelen. Het gaat hierbij niet om beschrijvingen van karakter, interesses of uitspraken, maar om feitelijke gegevens. Zie daarvoor vragenlijst 1.

Het kan ook zijn dat het trauma waar je last van hebt, zich heeft afgespeeld op school. Dan is het handig om vragenlijst 2 door te nemen.

Wanneer je een vraag hebt over je werk, kunnen we je eigen bedrijf of de organisatie waar je werkt opstellen. Bereid je dan voor met vragenlijst 3.

Wanneer grote gebeurtenissen in een land van herkomst direct invloed hebben gehad op jouw persoonlijke leven, is het ook goed om daarover gegevens te verzamelen en vragenlijst 4 er bij te nemen.

Klik op een of meerdere van onderstaande checklisten om je gegevens te verzamelen:

  1. Vragenlijst voor het familiesysteem
  2. Vragenlijst voor het schoolsysteem
  3. Vragenlijst voor het werksysteem
  4. Vragenlijst voor het systeem van het land van herkomst
Overigens zijn deze vragenlijsten ook heel handig voor het doen van een sessie met Innerlijk Kind Therapie.