Klankconcerten

klankconcert-coaching-dynamika-in-liefde-leven

Wil je op een andere manier ontspannen, meer rust vinden in jezelf of jezelf verwennen door al liggend te luisteren naar de meest mooie, bijzondere of helende klanken. Een klankconcert biedt dit.

De werking van klanken op je lichaam en geest

Elke klank heeft zijn eigen trilling en dus een ander effect op je lichaam. Deze klanken kunnen de spanningen in je lichaam verminderen en je in een diepe ontspanning brengen. Het is alsof je gemasseerd wordt, maar dan door klank. Klanken kunnen blokkades in je lichaam openen, je gedachten in een lagere versnelling zetten en het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleren. Daarnaast kunnen de klanken je ook in diepere lagen van je bewustzijn brengen, de chakras openen, een innerlijke reis ondersteunen of je het gevoel geven dat je even helemaal weg of ergens anders bent.

Wat is een klankconcert?

Een klankconcert duurt ongeveer 1 uur. In verband met de maatregelen die door Corona nog steeds van kracht zijn, kunnen er maximaal 4 mensen deelnemen aan een concert.

In die tijd lig je op een zelf meegenomen matje, eventueel met deken en kussen, op de grond en hoef je verder niets te doen. De klanken die vervolgens tot je komen, worden door velen ervaren als een "auditieve" massage.

Tijdens het concert maak ik op intuïtieve wijze muziek die ik afstem op dat moment. 

opstelling-klankconcert

Ik maak gebruik van diverse instrumenten, zoals:

 • Tibetaanse klankschalen;
 • een Oceandrum;
 • een Chinese en een Birmese tempelgong;
 • diverse ratels;
 • klankstaven;
 • een klankbuis;
 • een Sansula;
 • Zaphir windchimes;
 • mijn eigen stem.

Kosten, waar en wanneer?

De concerten zijn in de trainingsruimte van Dynamika in Amsterdam.

 • De kosten zijn € 15,00 per persoon, contant aan de deur te betalen.
 • Daarin is plaats voor 4 tot 8 personen wanneer het een ligconcert betreft.
 • Wanneer het een zitconcert betreft, is er plaats voor 5 tot 25 personen.
 • Een klankconcert is vaak 's avonds van 19.30 tot 21.00 uur in Amsterdam, zie voor de volgende datum de Agenda.

Wanneer het een ligconcert betreft, is het handig om het volgende mee te nemen:

 • een slaapmatje of luchtbed (ik heb zelf ook een aantal luchtbedden, maar als je echt zacht wilt liggen, neem dan zelf ook mee of overleg even);
 • een slaapzak of dekentje;
 • een kussentje;
 • dikke sokken of sloffen (omdat je jouw schoenen uit moet doen).

Meer informatie of aanmelden?

Voor deelname aan een concert of meer informatie, klik hier of bel mij op het volgende telefoonnummer: 020 - 639 10 99.

Voor de datum van het volgende klankconcert, klik op de Agenda.

Ervaringen van deelnemers:

Vrouw, 23 jaar:

Het voelde als een massage, was heerlijk ontspannen. Een goede manier om even uit de hectiek van de dag te stappen en tot rust te komen."

Vrouw 51 jaar:

Het concert was heel fijn. Het was op een donderdagavond en vaak als ik dan op vrijdagochtend wakker wordt, voel ik de moeheid in mijn lijf van bijna een hele week werken. Nu voelde ik mij daarentegen opgewekt en vol energie! Het was of het net maandag was na een heerlijk ontspannen weekend. Ook had ik pijn aan mijn keel en dat is nu tijdens het concert helemaal weggetrokken."

Man, 62 jaar:

Heerlijk al die verschillende klanken, al mijn gedachten waren weg. Dit is heel ontspannend. Ik wil dit wel elke week doen. Het voelt alsof ik net een reset heb gehad. Ik voel mij veel vitaler als toen ik binnenkwam en heb nu het gevoel alsof ik van alles wil gaan doen!"

Vrouw, 46 jaar:

Het is heel fijn en lekker, zo'n concert. Ik voelde de trillingen van de klanken overal in mijn lichaam. Het is alsof je gemasseerd wordt, maar dan overal tegelijk! Heerlijk!"

Vrouw, 43 jaar:

Ik voelde door de klanken meer ruimte in mijzelf komen. Alsof alle emoties - die zich de laatste tijd in mijn lichaam hadden vastgezet - oplosten. Ik voel mij nu meer in evenwicht en heb meer energie."

Vrouw, 61 jaar: 

Wat een bijzonder concert. Bij een bepaald instrument voelde ik een ruggewervel loskomen die al een tijdje vastzat. Dat was een prettig gevoel."

Man, 54 jaar: 

De klanken werken heel meditatief. Zo'n concert is heel fijn en rustgevend."

Vrouw, 49 jaar:

Ik vind het altijd heel fijn. Sommige stukken in het concert raken me, maken dingen los. Dat vind ik niet erg, het is  juist fijn om mij zo dicht bij mezelf te voelen. Ik ben dan heel erg in het nu."

 Vrouw, 35 jaar:

Het voelt alsof ik nu weer wakker ben geworden. Ik ben vol energie. Na de winterslaap van de laatste 2 maanden, ben ik nu helemaal klaar voor de lente! Ik voel mij helemaal open."