Rubriek: wees lief voor jezelf!

Heerlijke (gezonde) bonbons van pure chocolade

Steeds meer mensen merken dat ze allergisch of gevoelig zijn voor bepaalde producten. Dan kan de keuze om jezelf eens lekker te verwennen steeds kleiner worden. Daarom in deze rubriek een recept voor bonbons die melk-, gluten- suiker- en sojavrij zijn.

(Niet dat bonbons nu zo gezond zijn, maar wel erg lekker.)

Hart-Bonbon-in-liefde-leven Nodig:

  • Handje witte ongebrande amandelen
  • Handje ongebrande cashewnoten
  • Half handje goj bessen
  • Handje rozijnen (eventueel in rum geweld)
  • 5 ongezoete dadels (Medjoul)
  • Scheutje Agavesiroop of dadelstroop naar smaak (honing kan wrsch. ook)
  • 1 reep Vivani 92% chocolade (= zonder suiker, wel met kokosbloesemsuiker)
  • Scheutje amaretto naar keuze
  • Eventueel kokosrasp voor decoratie

Werkwijze:

Amandelen en cashewnoten in moulinette/blender/mixer fijnmalen. Gojbessen erbij en fijnmalen, dan pitten uit de dadels en die er ook bij. Geheel wordt een pasta waardoor de rozijnen niet meer fijngemalen kunnen worden. Deze pasta in een schaal doen.

Dan de rozijnen, agavesiroop en evt. amaretto mixen en fijnmalen in de moulinette/blender/mixer en dan in de schaal mengen met de pasta.

Chocolade au bain marie verwarmen en laten smelten. Chocolade in de schaal doen en mengen met de pasta. Proeven of het voor jou zoet genoeg is.

  • Het geheel in beetjes overbrengen in een rubberen ijsblokjesmaker. Ik heb er een met hartjesvormen, maar elke vorm is goed. Eventueel kokosrasp op de bovenkant strooien en wat aandrukken. Uurtje in de diepvries om af te koelen en dan de bonbons eruit drukken. Bewaren in koelkast. Voor het opdienen een uurtje opwarmen. Je kan ze ook langer in de diepvries bewaren.
  • of:
  • Bolletjes draaien van de chocoladepasta en door de kokosrasp rollen (die je al op een bord hebt uitgestrooid). In de koelkast af laten koelen en bewaren. Voor het opdienen een uurtje opwarmen.

Eet smakelijk en geniet ervan!

(Voor mensen met een nikkel-allergie is dit recept overigens niet aan te raden! Chocolade, noten en kokos bevatten erg veel nikkel.)